Vložil mirek_2 (bez ověření), 19. Říjen 2011 - 9:11

Pokud se tedy ve vašem případě jedná o spoluvlastnictví podle zák. o vlastnictví bytů (ZoVB) můžete na řádném shromáždění vlastníků vašimi 52,2% podílu prosadit přijetí usnesení, pokud jeho přijetí není omezeno požadavkem souhlasu.všech vlastníků (ZoVB § 11,odst.5-věta první), nebo „tříčtvrtinové většiny přítomných hlasů“ – ZoVB §11, odst.4, nebo požadavkem ZoVB §11, odst.5 ( pro „… modernizaci, rekonstrukci, stavební úpravy a opravy společných částí domu, jimiž se nemění vnitřní uspořádání domu a zároveň velikost spoluvlastnických podílů podílů na společných částech domu…“, pro které je vyžadován „souhlas tříčtvrtinové většiny všech vlastníků jednotek.“
Lze si tedy odsouhlasit m.j. akce na běžnou údržbu, plán oprav, výši záloh na správu (ZoVB §15,odst.1 a 2) apod.
V případě, že se nedosáhne „potřebné většiny nebo dohody, rozhodne na návrh kteréhokoli vlastníka jednotky soud.“ – ZoVB §11 (3).
Nezmiňujete se ale, jak jsou ve vašem Prohlášení vlastníka formulována „pravidla pro přispívání spoluvlastníků domu na výdaje spojené se správou, údržbou a opravami společných částí domu, popřípadě domu jako celku“ a „pravidla pro správu společných částí domu, popřípadě domu jako celku, včetně označení osoby pověřené správou domu.“– ZoVB §4(2). Nezmiňujete se také, kdo je vašim statutárním organem.
Uvedenou problematiku by měly také řešit Stanovy vašeho SVJ.…..
Bez znalosti těchto dokumentů nelze poskytovat rady na řešení konkretních problémů žádného Společenství. mirek2

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.