Vložil alinceb (bez ověření), 27. Leden 2014 - 9:25

Dobrý den,

měl bych dotaz ke stejnému tématu.

Koupili jsme dokončenou půdní vestavbu v domě s 5 jednotkami. Odchodem původního majitele bytu, který byl pověřeným vlastníkem, se vztahy v domě dost vyostřily. Nový pověřený vlastník napadl kolaudační rozhodnutí našeho bytu a také argumentuje, že prostory pod střechou, které vznikly zastropením našeho bytu, jsou společné.

V textu Smlouvy o výstavbě, je, v definici společných prostor po dokončení nového bytu, strojově přeškrtnutá položka „společné půdní prostory a 2 podkrovní místnosti“. V příloze smlouvy – schématu prostor v domě, je ale naopak zakreslený prostor nad celým půdorysem domu s označením „společná půda“, což je v rozporu s textací smlouvy a navíc je to nesmysl, protože tato půda, pokud by tedy byla, tak by byla pouze nad úzkým pruhem kolem osy našeho bytu, který vymezuje sedlová střecha.

Jak máme tuto situaci řešit? Požádat o stanovisko KÚ a nebo právníka popř. soud. Má vůbec KÚ pravomoc v této věci rozhodnout? Na tento problém jsme narazili už při domlouvání hypotéky, kdy nám první odhadce banky odmítl odhadnout byt.

Předem moc díky na pomoc.

Břeťa Alinče

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.