Vložil lake, 16. Říjen 2011 - 5:24

Paní Vodičková,

Zda je vyžadován souhlas shromáždění se změnou částky placené správci se dočtete ve vašich stanovách. My je neznáme. Takové drobnosti bývají obvykle v pravomoci statutárního orgánu.

Odměna, placená správci měsíčně za jeho činnost je samozřejmě zachycena v účetnictví SVJ a zároveň je příjmem správce. Výjimkou by byl případ, kdy SVJ není účastníkem smlouvy o správě domu:

  • správa je vykonávána na základě smlouvy, která přešla z původního vlastníka na vlastníky jednotek;
  • správa je vykonávána na základě dvoustranných smluv, které uzavřel správce s každým vlastníkem jednotky zvlášť.

Jaké jsou smluvní vztahy ohledně výkonu činností správy domu víte pouze Vy, nikoliv my.

Pro změnu smluvního partnera SVJ pro správu domu je zapotřebí tříčtvrtinové většiny přítomných hlasů (§ 11 odst. 4 ZoVB).

Máte ve vašem SVJ situaci, kterou vlastníci jednotek dobrovolně a nerozumně odhlasovali. V jiném vláknu jsem se vyjádřil, že zvolit správce pověřeným vlastníkem je jako pověřit pedofila řízením mateřské školy: http://www.portalsvj.cz/…-vlastnik-10

Ale uklidním vás: jestliže jde jen o zvýšení poplatku o desetikorunu, jste na tom poměrně dobře. Před časem jsem psal o jednom SVJ, kde také zvolili správce (SBD) pověřeným vlastníkem a dodnes hledají ztracených 30 milionů Kč z vybraných záloh. Viz: http://www.portalsvj.cz/…o-33-milionu

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.