Vložil lake, 19. Říjen 2011 - 5:36

Tazatelka jasně napsala: "Dále plánujeme posunutí dveřního otvoru v NOSNÉ zdi. " Takže jde o zásah do nosné konstrukce. Zeptejte se statika, co to udělá s domem, když vedle stávajících dveří vybouráte druhý dveřní otvor.

Vaše argumentace „co je v zákoně jednoznačně vyjmenováno“ je nesprávná. Přečtěte si laskavě ZoVB. Poslední věta § 11 odst. 5 ZoVB jasně říká, že pro účely jiných právních předpisů (stavebního zákona) se hlasování podle ZoVB nepoužije. Postupuje se tedy podle Stavebního zákona, nikoliv podle ZoVB. ZoVB není univerzální zákon „na všechno“, jak se mnozí nesprávně domnívají. ZoVB řeší pouze vzájemné vztahy mezi vlastníky jednotek uvnitř SVJ, nikoliv vztahy jednotlivých spoluvlastníků domu navenek vůči veřejnoprávním institucím.

Že stavební úřady v tom mají guláš a nedovedou číst Stavební zákon je známá věc. SVJ jako stavebník musí dodat DVA odlišné dokumenty prokazující DVĚ odlišné skutečnosti. Na stavebním úřadu Vám bude ouředník většinou tvrdit, že stačí JEDEN dokument a že část vlastníků lze z rozhodování prostě vynechat, jako by nebyli. To je ovšem v rozporu s ústavou. Neumějí počítat do dvou, sokolíci.

Ministerstvo pro místní rozvoj, které metodicky řídí stavební úřady, zašlo tak daleko, že ve svém oficiálním vyjádření překroutilo a záměnou slova obrátilo smysl stavebního zákona, aby jej pak mohlo nesprávně vyložit. To by se v právním státě nemělo dít. Viz zde: http://www.portalsvj.cz/…ebnim-rizeni#…

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.