Vložil FrantaF, 6. Říjen 2011 - 21:44

Pane „ZOvB“. Z Vašich vyjádření se mohu domnívat, že buď nechápete podstatu SVJ, nebo sledujete nějaký záměr. Každý soudný člověk musí pochopit, že ve společenství nemůže každý rozhodovat individuálně jen sám za sebe, ani u malých SVJ, natož u velkých, jako je například naše s téměř stovkou bytů a ročním finančním obratem na správu a služby ve výši téměř 4 mil. Kč. Právě za podmínek, kdy jedná každý individuálně, může dojít k tomu, že se správce stane neomezeným vládcem SVJ. Váš návod na způsob „nevedení“ SVJ, právě může způsobit to, před čím sám varujete a co označujete „pasením“. Samostatně ať rozhoduje vlastník o svém bytě.

Chaos vede k neefektivní správě a údržbě, ke špatnému vztahu vlastníků ke společnému majetku a může skončit katastrofálním stavem celé budovy a jejích součástí. Kde berete jistotu, že je většina důvěryhodných lidí neschopných. Proč se domníváte, že se mezi nimi nenajde někdo třeba i s lepším úsudkem než je Váš.

Situaci tazatelky nemůže vyřešit postup, který naznačila (podpisy, výpověď a pak nový správce). Něco takového je možné pouze za předpokladu, že se spokojí se stejně špatným správcem jakého má dosud.

Ještě doplním, že pan „lake“ má ve svých příspěvcích pravdu a nejenom tentokrát.

FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.