Vložil lake, 4. Říjen 2011 - 1:42

Vážený R.,

začněte tím, že si podle ustanovení § 7 odst. 3 vyhlášky 372/2001 Sb. vyžádáte u SVJ seznámení se způsobem (postupem) rozúčtování nákladů na vytápění. Zároveň si vyžádejte seznámení s použitými koeficienty a korekčními činiteli (pro každý byt jednotlivě). Pokud Vám tyto materiály nebudou poskytnuty v kopii, nýbrž pouze k nahlédnutí, doporučuji zdokumentovat digtálním fotoaparátem.

Jestliže nebudete seznámen s těmito podklady, nemůžete provést kontrolu vyúčtování. Podejte reklamaci vyúčtování s tím, že je nepřezkoumatelné, tudíž neplatné.

Jestliže se předseda výboru bude vymlouvat na externího rozúčtovatele, taková výmluva je bezvýznamná. SVJ je povinno poskytnout tyto údaje. Jak je členové výboru získají je jejich problém. SVJ má mít pro své členy k dispozici všechny potřebné údaje podle ustanovení § 7 odst. 3 vyhlášky.

Můžete přistoupit na to, že Vám bude vystavena plná moc pro jednání s rozúčtovatelem. Příslušné údaje si pak můžete vyžádat od rozúčtovatele přímo. Nejste však povinen takto postupovat. Rozúčtovatel je oprávněn odmítnout s Vámi jednat o Vaší reklamaci, nemá-li takový postup dohodnut ve smlouvě o rozúčtování služeb.

K Vašemu dotazu na reklamační dobu u různých vyúčtování: Pro každé ze samostatných vyúčtování platí lhůta v něm uvedená. Zda tato vyúčtování byla doručena společně je bezvýznamné. Zda byla nějak sepnuta dohromady je bezvýznamné.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.