Vložil lolek (bez ověření), 4. Říjen 2011 - 0:33
  • cit.„…V tom není zahrnuta korekce…“
    • pane „R.“ jak vidět Vyúčtování (§2/g) NEODPOVÍDÁ Vyhlášce-372/2001 a je tedy nesplatné. Postup dělení jaký popisujete rovněž Vyhláška nezná. Proto se domnívám že zkoušet „našroubovat“ nějaká data na r.2010 když jste to dokázal za r.2009 není ta správná cesta.

      Pro mne je Vyúčtování splatné jedině tehdy, pokud s daty (§7/2) a předaným a vysvětleným postupem (§7/3) a algoritmem (§4/3) jste schopen replikovat výpočet všech Vyúčtování všech Vlastníků, kteří se podílejí na uvedeném fakturačním nákladu. Stejně tak musíte být schopen ověřit vstupní dodavatelská data z hlediska Vyhlášky 194/2007 – dodavatelé tepla rádi dodávají i mimo topnou sezónu :))

  • cit.„…Jak se bránit a jak dále postupovat…“
    • Reklamujte u Výboru. Pokud popisujete, že rozúčtovatelé jsou „nějací Pražáci“ tipuji třeba INMES – může být Výbor v prekérní situaci, ale při nedohodě (tj. např. pokud jak pochybujete zda bude nový výbor něco dělat) budete muset nakonec rozúčtovatele nakonec vyměnit (nebo pokud se zaregistrujete dle §19 zák.505/1990 můžete si odečty provádět sami a sami si pak také provedete rozúčtování).

      Požádejte aby Vám Výbor předal veškeré podklady pro ověření správnosti vstupních fakturačních dat (§7/3) a aby Vyúčtování obsahovalo VŠE UVEDENÉ v §7/2 – Výbor ať se podívá do smlouvy s rozúčtovatelem jaké jsou možnosti

  • cit.„…Je to tak i u jiných správců…“
    • ano i u jiných. O tom jak se k uvedenému staví třeba fy VIPA z Jablonce najdete ZDE. Ale je to takové JENOM PROTO, že si to jako Vlastníci necháte líbit. A dokud si to necháte líbit a necháte za sebe rozhodovat jiné do té doby budete platit, platit a platit…

lolek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.