Vložil Petr Patočka, 27. Září 2011 - 9:59
  • obnovit odečet měřiče – viz metodický pokyn k vyhlášce. Lze provést dopočet za minulé období dle metodického pokynu. Pokud je ampule odpařena, toto provést nelze a dosadí se průměrná hodnota. Standardně se dodává průměrná hodnota. Protože výměnou ampulí (tedy porovnáním jednoletých a dvouletých ampulí) se dostávámě většinou k neporovnatelným údajům díky i drobným odchylkám v chemickém složení náplně. Obnovením odečtu je zejména myšlena situace, kdy uživatel umožnil odečet a výměnu ampule a v následujícím roce již bude normálně měřen. Pak se mu pro minulý rok dopočítává bez sankce. A to odpuštění sankce je zde ta hlavní informace.
  • Vy sám jste uvedl, že nemáte problém s více než jednoletými odečty – kde se prosím k tomuto nehlásím? To že to následně prohlásím za nestandardní neznamená, že to není možné. Komplikace a rizika s tímto spojená jsou ovšem tak veliká, že nevím o nikom, kdo by to takto provozoval. Proto obecně s touto variantou vůbec nepočítám.
  • „…PORUŠE je kdykoli kdy jej vada na kterékoli z částí které jste jmenoval jej učiní NESCHOPNÝM INDIKACE…“ – i s touto větou v zásadě souhlasím. Jen upřesním, že k poruše (podle mě) nemůže dojít pokud indikátor nebyl řádně v termínu vyměněn. Tedy nevyměněný indikátor nemůže být v poruše. (viz předchozí bod)
  • Za dceřinou společnost společnosti „Hňup“ je pak třeba asi považovat každého rozúčtovatele, kterému se stane že proběhne úplný odpar před provedením odečtu za směrné topné období – ANO. Jakmile dojde k úplnému doparu, jsou náměry napsoro k ničemu. Tato situace nesmí nastat. Bohužel z historie několik společností „Hňup“ znám.

Snažil jsem se držet tématu. I když s některými Vašemi postřehy z debaty nesouhlasím.

DODATEK: Technická norma ČSN EN 835 k danému problému říká: Kapalina se odpařuje v otevřené a průhledné ampulce v závislosti na teplotě a na době působení této teploty. Po každém období odečtu (zpravidla po 12 měsících) se původní ampulka nahradí novou, plnou. Mám za to, že není třeba dále debatovat o tom, jestli je možné provést odečet, ale neprovést výměnu ampule. Jakmile dodavatel tvrdí, že indikátor splňuje požadavky normy ČSN EN 835 (a to jsou všichni), jiná možnost než provést odečet a zároveň výměnu NEEXISTUJE.

Petr Patočka VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.