Vložil Petr Patočka, 26. Září 2011 - 5:50
  • ztotožnit prázdné trubičky s jejich nevýměnou bylo troufalé je zcela jedno jesli v trubičkách i po požáru nějaká kapalina byla nebo nebyla. Došlo-li v objektu již dvakrát k odečtu a výměně (a ja si troufám tvrdit, že došlo), pak je v danám bytě indikátor ve stavu odpovídajícímu §4/7.
  • Spotřební složku znám, protože ji umím spočítat dle §4/7 a §4/9
  • Ja Vaší konstrukcí, že indikátor u kterého nebyla provedena výměna měřící ampule je v poruše. Já tvrdím, že z pohledu rozúčtování není nainstalován. Z tohoto stavu jej dostanu tím, že při řádném odečtu (u nového uživatele) doplním ampuli a indikátor zaplombuji.
  • Tvrdím, že pokud ve všech ostatních bytech je klasicky provedena výměna měřící ampule, pak jedna která je zde dvouletá je ta špatná. Pokud ve všech bytech v objektu provedu pouze odečet, ale výměnu budu provádět obrok, pak mohu i tyto náměry použít. Zde je prosím nejdůležitější aby bylo u všech indikátorů postupováno jednotně.

Ve všech příkladech vycházím ze standardně prováděných služeb. Výměna ampule každý rok je na 99.999% standardní postup u odpařovacích indikátorů.

Petr Patočka VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.