Vložil Petr Patočka, 25. Září 2011 - 16:27

Prosím ještě jednou, a pak ještě jednou si přečtěte co jsem zde psal.

Naposledy to zde zopakuji:

indikátor bez odpařovací trubičky namontované v řádném termínu není indikátor v poruše, ale vůbec se o indikátor nejedná. Je to prostě jen část čehosi, podle čeho rozhodně nelze provádět rozúčtování. A do tohoto stavu se to dostalo ne vinou SVJ, ale vinou konkrétního uživatele tím, že tento uživatel v řádném termínu neumožnil výměnu měřící ampule/sklíčka.

Indikátor se obecně skládá ze tří částí. Pouzdro, meřící část, plomba. Pokud na začátku měřeného období kterákoli z těchto částí není nainstalována, pro daný rok je místnost považována jako neměřená tedy taková, kde indikátor není nainstalován.

Indikátor v poruše je takový, který v době řádné výměny byl kompletní včetně plomb a včetně nově vyměněné náplně (je jedno jestli ampule nebo sklíčka). Indikátor v poruše je takový, který následně v průběhu měřeného období přišel k nějaké úhoně (nebo třeba došla baterie u elektronických) a při řádném odečtu není možné odečíst naměřené hodnoty. K úhoně může přijít jak vinou uživatele tak cizím zaviněním (třeba při stavebních pracích).

Představuji si, jak při soudním projednávání donesete do soudní síně předmět doličný – odmontovaný radiátor s indikátorem bez odpařovací trubičky. Budete se snažit přesvědčit soudce, že tento indikátor je kompletní, je KOMPLETNÍ, je K O M P L E T N Í. (a tedy schopný indikace)

JE TO JIŽ JASNÉ?

Petr Patočka VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.