Vložil FrantaF, 3. Říjen 2011 - 13:46

Pane „lolek“ budu stručný. Téma se „rozvětvilo“ a ztrácí původní smysl. Máte na tom asi značný podíl. Pan Patočka napsal:“ Rozúčtování v hodnotách překračující meze ±40% nemáme“. Rozumím tomu tak, že nemají ve výsledcích hodnoty nákladů, které překračují meze ±40%, což je správné. Nevidím v tom přiznání, že neumí přepočítat nadlimitní náměry podle ustanovení vyhlášky.

Další jeho tvrzení, že je rozúčtování založeno na výpočtu průměrné dosahované teploty, není přesné. Poměrové indikátory neměří teplotu místnosti, ale množství tepla předaného radiátorem. Dodané teplo může být při nesprávném chování uživatele vypuštěno do volného prostoru. Pak je teplota místnosti nízká, ale množství spotřebovaného tepla vysoké. Uživatel tedy musí zaplatit více, než odpovídá teplotě bytu (kterou vůbec neznáme). Tento problém se nemusí řešit podle vyhlášky a mohl by být třeba „vylepšen“ o přesun na sousedy (jak tu někdo poznamenal). Tyto úvahy však také nepatří do projednávaného dotazu.

Pokud ve společenství „vládne diktátor“, pak je špatné všechno a nemíchal bych to do problému výpočtu rozdělení nákladů. Kontrola bez úplných dokladů je nemožná, ale dodávat je všem by bylo plýtvání.

Stručně bych Vaše příspěvky charakterizoval tak, že Vám uniká podstata a omezujete se na okrajové, nepřímo související problémy. Na vysvětlenou – nejsem Franta Flinta.

FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.