Vložil 8Sin (bez ověření), 8. Září 2011 - 13:13

Situace se má následovně. Já jsem se do toho domu přistěhoval před necelým rokem. Po prvním shromáždění jsem byl ostatními členy požádán, abych zkontroloval účetnictví a podobně, že se v domě děly ty a ty věci a že se vůči tomu bouřili, ale na nic se nezmohli, protože při poslední námitce byl pán bývalý předseda tak agresivní, že jeden nájemník skončil s infarktem v nemocnici, proto se tam dlouho mlčelo.

Nicméně po mém zásahu do účetnictví se zjistilo, že pan předseda celá léta dával předražené zakázky svému zeťovi, který velmi rád plnil veškeré jeho sny. Práce je odvedená špatně, takže se chystá i žaloba v rámci škody, kterou nyní ten dům má – jeho sanační omítky a pod byly opravdu směšné. Co je ale důležité, že v původních stanovách (žádná změna během jeho působení nebyla) je psáno, že s takovým to druhem oprav musí souhlasit všichni členové společenství, nikoliv nadpoloviční většina shromáždění. A tak bez tohoto souhlasu čerpal hezky fond jak potřeboval a jak potřeboval jeho zeť. Oni jen přihlíželi a báli se jednak je tam průměrný věk asi 70 let a jednak pan předseda je velmi agresivní člověk.

Za 14 dní mě čeká výslech na hospodářské kriminálce, ale tak mám rád, když mám všechno kryté a připravené. Tudíž by mě zajímalo jestli existuje zákon který předepisuje možné právní kroky během soustavného porušování stanov domu – během kterých vznikla škoda nejen na majetku (dům) ale i finanční škoda ve fondu oprav.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.