Vložil lake, 18. Srpen 2011 - 13:44

Lolek napsal: "Správa domu & užívání domu … zjevně mám problém s pochopením rozdílu mezi těmito "dvěma pojmy"

Úplně stejný problém jako Vy má zřejmě i Hasičský záchranný sbor. Ale dám Vám k tomu snadno pochopitelný příklad přímo ze života (předpokládám, že vlastníte auto).

Pan Lolek svěřil své auto sevisu, aby mu je spravili. Přejímací technik odhadl dobu opravy na tři dny, pan Lolek odevzdal klíčky a jel domů tramvají. Druhý den ráno jej v práci upozornil kolega, že auto pana Lolka viděl na sídlišti: mistr z autoservisu s ním večer rozvážel automechaniky do jejich domovů a ráno je zase odvážel do práce. Pan Lolek nevěří, ale odpoledne mu zatelefonuje jiný známý: viděl právě auto pana Lolka v jiném městě, SPZ souhlasí - vedoucí autoservisu je použil k objíždění prodejen náhradních dílů a k nákupu zboží pro autoservis.
Pan Lolek se rozzlobí a dojede do autoservisu. Vedoucímu servisu vynadá a připomene mu, že své auto jim svěřil, aby je spravili, nikoliv aby je užívali k provozování své činnosti.

Pokud jste, pane Lolku, porozuměl, v čem autoservis pochybil, pak gratuluji: už Vám nebude dělat potíže rozeznat správu domu od užívání domu k provozování činnosti právnické osoby. Je tak?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.