Vložil Předseda SVJ, 10. Srpen 2011 - 11:57

Lolku, děkuji za reakci. K Vašim dotazům:

  • výbor by měl být odměněn, souhlas; jenže vysvětlujte to vlastníkům, kteří nechtějí chápat.
  • rozsah mé práce, kterou jsem vypočetl na 21/h hrubého, byl po částce 5000,– korun za rok vypočten z výkazu 238 hodin odvedené práce, a to jsem byl domnívám se velmi velkorysý v tom, co jsem všechno (ne)zaznamenával. Je pravda, že v tom roce bylo SVJ nové a dělala se kanalizace, stupačky, odpady, elektrika, okna, tomu předcházelo oslovení, výběr, hodnocení dodavatelů, sepisování smluv, organizování schůzí SVJ i výboru, komunikace s magistrátem, který faktury proplácel, vysvětlování situace na kriminálce na základě trestního oznámení, které podal od začátku problémový vlastník, a spousta dalších věcí, které zde ani neuvádím. Ovšem i tento rok, a to se nedělo nic zásadního, jsem už na 60 hodinách. Správce dělá účetnictví, právní poradenství, rozúčtování služeb – nikde nevidím paralelu, snad jen ve výběrovém řízení – které ovšem správce zpoplatňuje: 10.000,– za kus.
  • práce sama o sobě složitá není – ovšem o to složitější je domluvit se s vlastníky, pokud chtějí za každou cenu dělat problémy. Jednoho máme.
  • ohledně procent výborů, které berou $ – na tomto portále je statistika.
  • finanční pobídka zabere, opět souhlas – jenže ADEKVÁTNÍ, a tu Vám nikdo nedá – rozhodně ne v SVJ do padesáti bytů. My jich máme 9.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.