Vložil NP, 31. Říjen 2011 - 20:04

Dobrý večer, také řešíme zpětné proplacení odměn. Jde vesměs o vysoké částky, které navrhl předseda bez projednání s výborem, shromáždění je schválilo, jen pár vlastníků vystoupilo proti. A tak už pár dnů pročítám příspěvky, analyzuji, ale stejně nakonec nerozumím :( Současný i předchozí výbor – odměny za výkon funkce, tedy daň a ZP.

Nerozumím ale, proč se má ZP odvést i z odměn revizní komise, která obdrží částku 3×500 Kč (za roky 2008, 2009, 2010). Na základě čeho? Členové komise prováděli revizi dobrovolně, nebyla s nimi sepsaná žádná dohoda. Jen po třech letech shromáždění rozhodlo, že budou odměněni. Měla jsem za to, že by mohlo jít o příležitostnou činnost podle §10…

Stejně tak shromáždění odměnilo ověřovatele zápisů, částkou 4×200 Kč. Nejde o člena výboru a nebyla s ním sepsaná žádná dohoda.

Odměna správci nad rámec smlouvy. Nebylo předem dohodnuto, že určité činnosti provede za úplatu. Správce ji přece nemůže fakturovat…

A poslední odměňovaný je bývalý domovník, obdrží 8000 Kč za to, že se přičinil o prodej domu. Nikdy nebyl členem výboru.

Máme tedy všem srazit jak daň tak ZP a neohlížet se na to, že u nečlenů výboru neexistuje žádná smlouva.

Dál mám problém, kde peníze na odměny vzít – v zápise je, že z dlouhodobých záloh. Je to v pořádku?

Moc děkuji za pomoc. Naďa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.