Vložil anon (bez ověření), 7. Červenec 2011 - 11:45

Možná je zakopaný pes zde, cituji „Anone, co je pro Vás „téměř neřešitelné“, je v praktickém životě řešitelné a SVJ to bude muset vyřešit“.

A kdo říká že toto výbor MUSÍ řešit? Výbor by měl především vykonávat vůli většiny vlastníků nejlépe na základě usnesení na shromáždění.

Výbor nemůže přece řešit rozmar každého jednotlivého vlastníka. Co když je v domě 100 bytů a JEDEN člověk chce splatit úvěr dříve? Má se výbor možná desítky hodit zabývat tímto problémem?

To se oklikou vracíme k tématu oné „manažerské“ smlouvy. Až bude mít výbor přesně popsáno co má dělat a k tomu dostane odpovídající odměnu (viděl bych v řádu desetitisíců měsíčně) pak se může takovými věcmi zaobírat.

On si bohužel každý vlastník myslí, že výbor dělá jen pro něj. A že předsedu přece nějaká ta hodinka práce navíc nezabije – vždyť za to bere peníze zmetek jeden! Jenže když s často nesmysly chodí už 50. člověk a každý si myslí že jeho problém je ten nejzásadnější tak to je často na mašli.

Tedy zpátky na začátek – výbor rozhodně NEMUSÍ řešit nějaké předčasné splacení pokud o tom nerozhodla většina (na shromáždění).

Předseda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.