Vložil kolenský (bez ověření), 19. Květen 2011 - 7:07

Dobrý den, pročetl jsem diskusi, přesto prosím o radu k započítání přítomnosti minoritního spoluvlastníka 1/2 bytové jednotky na shromáždění SVJ.

Na shromáždění dochází pravidelně jenom jeden ze spoluvlastníků jednotky (1/2). Není vybaven žádnou plnou mocí ani jiným písemným dokladem, že má se spoluvlastníkem uzavřenu dohodu o vystupování za vlastníka jednotky na shromáždění.

Dosud jsme do zápisu uváděli jeho čestné prohlášení (stvrzené jen jeho podpisem na prezenční listině), že takovou dohodu uzavřenu má – ústně. Nebyl důvod mu nevěřit, spoluvlastníkem je osoba žijící s ním v bytě, která není příliš pohyblivá a prakticky nevychází. Všichni přítomní s tím souhlasili.

Nyní existují určité náznaky že by to mohl být problém. Máme mu odepřít právo hlasovat a vystupovat za jednotku na shromáždění, pokud stále odmítá doložit dohodu nebo plnou moc spoluvlastníka písemně? Je na zpochybnění jeho práva hlasovat zapotřebí nějaký konsensus shromáždění nebo stačí pokud jeho právo kdokoli zpochybní? Je pak ohrožena platnost hlasování na dříve uskutečněných shromážděních?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.