Vložil PeDuPles (bez ověření), 16. Listopad 2011 - 10:58

Vážený pane, nenapsal jste moc údajů, tak budu předpokládat, že jste nebytové prostory koupil. Ve vaší kupní smlouvě jistě máte napsáno, že je uzavřena podle Zákona o vlastnictví bytů. Když si tento zákon přečtete (například zde v záložce Legislativa), zjistíte, že zákonodárce nedělá rozdíl mezi vlastníky bytů a nebytových prostor, tedy že všichni jsou povinni přispívat na správu domu dle spoluvlastnického podílu, zjednodušeně tedy na metr čtvereční, pokud se nedohodnou jinak.

Bohužel je dneska módou kupovat byty i nebyty jako housky na krámě, neinformovat se předem na práva a povinnosti spojené s vlastnicvím a pak se hrozně divit. Mám ve svém SVJ tři nebyty = garáže a tento problém řeším při každém jejich převodu na nového vlastníka. A to jsme ještě navíc ti rozumnější, kteří dohodu uzavřenou mají a garáže mají příspěvek snížený.

Máte tedy tři možnosti – buď uzavřít se všemi ostatními vlastníky jednotek dohodu o přispívání jinak než podle spoluvlastnického podílu, nebo platit dle rozhodnutí shromáždění (na kterém jste jistě byl) stejně jako byty, a nebo nepoužívané nebytové prostory prodat případně pronajmout tak, aby vám na zálohy na správu vydělaly.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.