Vložil Pavel, 20. Červen 2011 - 8:19

Já se domnívám, že smysl to má, jinak bych ho tu neuváděl. Podle tohoto sdělení se řídí většina stavebních úřadů až na několik výjimek, z nichž některé tu pan lake uvedl.

Lake: Sdělení odboru stavebního řádu MMR neříká ničehož nic o tom, kolika procenty se schvaluje smlouva, která je povinnou přílohou žádosti o stavební povolení nebo ohlášení stavby. Argumentovat Sdělením MMR je tedy zbytečné.

Pavel: zda se musí přikládat smlouva jsem zpochybnil v bodě 5). Přikládat smlouvu, podepsanou 100% hlasů, a zápis ze shromáždění, který nemusí mít 100%, jak uvádí literatura v bodě 2), je zřejmý rozpor, který pan lake nekomentuje.

Lake: Pan Pavel si ze Sdělení MMR vybírá selektivně a raději ani necituje. Podívejme se tedy co je v dokumentu skutečně psáno. Nechci být škodolibý, ale uvedené Sdělení vysvětluje novelu Stavebního zákona takto (str. 2):

„Ve stavebním řízení doloží společenství uvedené doklady (t.j. rozhodnutí shromáždění vlastníků jednotek přijaté podle zvláštního právního předpisu) spolu s dokladem o vlastnictví do­mu.“

Takže ouředník MMR se domnívá, že SVJ je vlastníkem domu (!!!). To je k nevíře. Pokud snad měl ouředník na mysli ten speciální případ, kdy SVJ je stavebníkem i vlastníkem zároveň, je to zase úplně špatně. Vlastník nemovitosti zapsané v katastru totiž není povinen doložit Stavebnímu úřadu doklad o vlastnictví. SÚ je podle Stavebního zákona povinen ověřit si tuto skutečnost v katastru sám.

Pavel: pana lake asi přehlédl, že ze Sdělení jsem vybral jednu větu. Snad se to dá nazvat citací, výběr jsem doplnil závorkou, abych ozřejmil kontext. Každá citace je nutně selektivní, proto jsem uvedl i link na celé Sdělení.

Lake:Až se všichni přestanete smát, jistě učiníte tento závěr: Sdělení MMR obsahuje nejméně jednu školáckou chybu zásadního rázu a je nedůvěryhodné a nepoužitelné.

Pavel: nevím, kde lake přišel na to, že ve Sdělení je napsáno, že SVJ je vlastníkem domu. Výpis z KN slouží pouze k tomu, aby si stavební úřad nebo banka porovnala, zda na prezenčních listinách jsou zapsáni skuteční vlastníci uvedení v KN. Alespoň tak je to v praxi, mám několik stavebních povolení a úvěrových smluv za sebou.

Lake: Já bych tedy ono Sdělení vyhodil do koše. Určitě bych jím neargumentoval při jednání se Stavebním úřadem, jak zde bylo doporučováno. On by se ouředník mohl zranit, až by po přečtení toho skvostu smíchem spadl ze židle …

Pavel: co se Sdělením provede pan lake je irelevantní. Web navštěvují i členové výborů, kterým se uvedené Sdělení může hodit při jednání se stavebním úřadem.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.