Vložil 566a567, 17. Červen 2011 - 0:55

Dobrý den!

Upřímně vyjádřeno: „Co jste do takovýho byznysu lezla?“ (-:

Ty prázdné byty, pokud shromáždění – pověřený vlastník – většinový podílník – nerozhodne jinak, budete opravdu živit ,za nic‘ na základní složce. A to ještě buďte rádi, že vám to nedává úplně drasticky 60 : 40, což se smí také.

Pokud se tedy nehodláte odstěhovat, je tu jisté řešení: byty koupit v takovém množství, abyste rozhodovat mohli vy a nikoli developer, či kdo tam má tu většinu. Zní to trochu šíleně, ale pokud to není v Praze, kde bude jednotka stát tři mega a více, mohlo by snad vám vyjít to, že byty si koupíte a ještě budete kasírovat na nájemnících. Dost dobrá investice, která vám s nájemníkem zaplatí „hypotézu“, měsíční předpis a ještě něco zbude…

Závěrem: Jak můžete mít pověřeného vlastníka, když je tam sedmnáct obsazených bytů ze čtyřiadvaceti? To už je přece povinně na výbor a na shromáždění, a nikoli na pověřeného vlastníka. Nepočítám, že tam máte do pěti vlastníků a těch sedmnáct bytů mají dohromady nejvíce tři osoby…

Tak to ještě jednou všechno nastudujte (72/1994 Sb., v aktuálním znění, prohlášení vlastníka, vaše stanovy, co v nich potom není zvlášť stanoveno tak ještě vzorové stanovy – 371/2004 Sb., vyhlášku 372/2001 Sb., na rozúčtování nákladů na služby, list vlastnictví, výpis z rejstříku… a zjistěte, co se u vás děje nesprávně. Ale ropočítávání tepla na spotřební a základní složku 50 : 50 je naprosto v pořádku.

Držím palce, abyste se dohodli. Nezapomínejte, že společně vlastníte nemovitost za těžký prachy, a proto je naprosto kontraproduktivní se hádat. (-:

Filip, Praha 42 – POSTOLOPRTY, 566a567@seznam.cz

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.