Vložil jardaparda, 20. Květen 2011 - 19:02

Anti-fanklub mi nevadí. Kdyby se více zabýval obsahem příspěvku, než jeho stylem (často úmyslným, ale ostřejší tón neplést např. s arogancí, taková individuální věc jako např. změna vzhledu domu je na každém SVJ a na tom, jestli to takové SVJ vůbec hodlá zajímat nebo řešit - nebo to brát jako lidskou a životní individualitu a vzhledem ke správě SVJ naprostou banalitu - a názory např. nicku lake na to v nich nehrají roli - v jeho SVJ naopak asi ano), příp. připojili komentář svého mínusu, bylo by to užitečnější. Ale to je ostatně jejich věc, a demokratická diskuze má být košatá (včetně anonymní nekonkrétní kritiky, nemám nic proti). Každý si jistě vybere to svoje, příp. si dle toho zjistí/udělá názor sám i v jiných diskuzích nebo článcích na jiných serverech.

Praxe je ale občas poněkud jinde, než se tu někteří snaží vsugerovávat. Kdyby se mělo VŠE řešit, a to řešit zákony a paragrafy, co nám vymysleli politici často bez kontaktu s realitou, do mrtě, výbory by byly naštvanými vlastníky odvolány hned druhý den nebo s tím naopak samy sekly, pokud by měly pořád něco řešit, 25h denně. Ale to je věc těch konkrétních SVJ, klidně ať si řeší ošklivou skříňku na balkóně nebo jinak nabarvené dveře do bytu. Když si to vlastníci nechají líbit, nevadí jim to nebo to dokonce podporují, nikdo jim právo na názor brát nebude. Jen ať se pak ti sveřepí nediví, že podobný blbosti směrem k nim pak budou ostatní řešit taky.

Ale naopak, něco je velmi rozumné a i logické převzít, a jinak to neřešit, protože to ostatně ani jiné rozumné řešení nenabízí (aby to bylo v souladu se zákonem, který je v mnoha ohledech striktní, a jsou pro to i nesporné důvody). Jako třeba podíly.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.