Vložil lolek (bez ověření), 11. Květen 2011 - 12:18

nevím kde jste přišel na to, že se plná moc kumuluje. Plná moc je oprávnění za osobu/Vlastníka – zkuste mrknout na §31/1 ObčZ. Je tam napsáno „…zmocnitel udělí…“. Není tam množné číslo.

Takže otázka je zde pořád: jak se má předsedající zachovat, pokud více osob vybavených plnou mocí, pro konkrétní jednu bytovou jednotku hlasuje při konkrétním hlasování „ne ve shodě“ a jejichž KN-podíly (+ §139/2 ObčZ) nelze v okamžiku hlasování vyhodnotit jinak než jako rovnocenné?

Jsem toho názoru že, pokud se ani po diskusi (jen pro malá! SVJ) uvedení zástupci participující na konkrétním hlasu-jednotky neshodnou, tak by bylo nutné v takovém případě snížit pro konkrétní hlasování počet podílů pro usnášeníschopnost o podíly zmíněných zástupců. A pokud by tím usnášeníschopnost neklesla pod minimální potřebné kvórum, mohl by se zapsat výsledek hlasování bez uvedených proti-sobě stojících zástupců.

Samozřejmě pokud by jejich hlas byl rozhodujícím zrnkem na vahách usnášeníschopnosti – pak smůla, ale budou muset být osloveni ti Vlastníci kteří se doposud vyhýbali účasti na hlasování.

(poznámka k MÍNUSOVAČŮM: Vaše hodnocení příspěvků beru jako Vaše IQ – protože pokud otázku namísto názoru hodnotíte + nebo – pak to nic jiného nevyjadřuje…)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.