Vložil Radomil, 24. Březen 2011 - 19:01

Dobrý den, posílám zde část PV, které jsme podepisovali při převodu moc z toho nejsem moudrý. C. Určení společných částí budovy ( § 4 odst. 2 písm. c) zákona )
1. Společnými částmi domu jsou:

  1. základy včetně izolací, obvodové a nosné zdivo, hlavní stěny, průčelí,
  2. střecha sedlová bez možnosti využití půdy,
  3. hlavní svislé a vodorovné konstrukce,
  4. vchody, schodiště, chodby,
  5. okna a dveře (vyjma vstupních dveří do bytů) do nebytových prostorů a do jejich příslušenství, přímo pří-stupné ze společných částí,
  6. prádelna 2×,
  7. sušárna 4×,
  8. kočárkárna 3×,
  9. kotelna s vybavením plynovými kotli, komíny od kotelny,
  10. zařízení pro změkčování vody,
  11. mandlovna 2×
  12. WC 3×
  13. rozvody studené a teplé vody, rozvody ústředního topení, rozvody kanalizace, rozvody odpadu, rozvody plynu, rozvody elektřiny, telekomunikací, rozvody domovního telefonu a zvonku, rozvody kabelové televize, včetně rozvodů umístěných mimo dům,
  14. rozvody odsávání a větrání (vzduchotechnika),
  15. el. rozvodna, dílna
  16. hromosvody.

    Všechny tyto společné části mají právo užívat a povinnost podílet se na jejich opravách a údržbě všichni spoluvlastníci z titulu svého spoluvlastnického práva. Výjimkou je kotelna, vybavení kotelny a komíny od kotelny, rozvody tepla a teplé vody, kdy náklady na provoz a opravy jdou k tíži bytů č.1–24. Byty č. 25–30 (byty v půdní ve-stavbě) hradí podíl nákladů na propustnosti tepla dle platných zákonů.

    2. V budově nejsou vymezeny části společné vlastníkům jen něvkterých jednotek.

Bc c cm 01n

1. Vlastníci jednotek jsou povinni přispívat na náklady spojené se správou domu a pozemků podle velikosti svých spoluvlastnických podílů.
2. Správce je povinen evidovat náklady za každý dům odděleně od ostatních domů, které má ve správě
3. Správce sestavuje na každý rok rozpočet domu, který představuje přehled plánovaných nákladů a zdrojů jejich krytí
3. Základním kriteriem při sestavování rozpočtu je zabezpečování vyrovnaného hospodaření domu v běžném roce a vytvoření dostatečně velké zálohy finančních prostředků na opravy společných částí domu, plánované v le-tech budoucích.
4. Vlastník je povinen platit měsíčně na účet správce zálohy na úhradu nákladů spojených se správou domu a na úhrady za plnění poskytovaná s užíváním jednotky. V případě, že bude přiznáno poskytnutí slevy z těchto pla-teb (v případě ztíženého užívání jednotky nezaviněné vlastníkem), bude tato sleva poskytnuta z prostředků určených na opravu společných částí domu.
5. Výše záloh a termíny jejich splatnosti stanoví správce po projednání se společenstvím vlastníků v závislosti na předpokládaných nákladech v příslušném zúčtovacím období.
6. Vyúčtování záloh provede správce nejpozději do 60. dnů od schválení řádné účetní závěrky.
7. Zjištěný přeplatek uhradí správce vlastníku nejpozději do 60. dnů po vyúčtování. Ve stejné lhůtě je vlastník povinen správci uhradit zjištěný nedoplatek. Dlouhodobá záloha na opravy společných částí domu se s vlastníkem jednotky vyúčtovává pouze při změně správce. Správce je však povinen informovat vlastníky jednotek o pohybu a stavu finančních prostředků na této záloze nejméně 1× ročně.
8. Náklady na správu domu představují zejména:

  1. náklady na údržbu a opravy společných částí domu tj. fond na opravu a

údržbu domu

  1. pojištění domu
  2. mzdové náklady včetně odvodu na sociální a zdravotní pojištění

pracovníků zajišťujících provoz domu (domovník, úklid, údržba, topič)

  1. spotřeba energií ve společných částech domu (voda, elektřina, plyn,

teplo)

  1. spotřeba studené vody v jednotkách včetně stočného
  2. ostatní náklady vztahující se přímo k domu
Na úhradě nákladů uvedených ad. a), b), c), d) se vlastníci jednotek podílejí v poměru spoluvlastnického podílu na společných částech domu. Na úhradě nákladů ad. e) – podle naměřených hodnot na bytových vodoměrech. Na úhradě nákladů uvedených ad. f) se vlastníci jednotek podílejí obvykle v poměru spoluvlastnických podílů na společných částech domu, pokud společenství vlastníků nerozhodne jinak.
9. Kromě záloh dle bodu 4. části G. je vlastník jednotky povinen hradit správci stanovenou částku za výkon správy domu (správní poplatek). Podrobnosti týkající se těchto pravidel jsou řešeny smlouvou o správě domu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.