Vložil jardaparda (bez ověření), 16. Březen 2011 - 21:17

§11 zákona o vlastnictví bytů. Když vezmu některé vaše body, pak:

„v zápise je 6 bodů o kterých se hlasovalo, ale ve skutečnosti se hlasovalo jen pětkrát, je napsána 100% účast, ale nebyla, některé věci jsou překroucené k nepoznání.“

  • Tedy patrně podvod. Buď informujte výbor, že si to nehodláte nechat líbit, a pokud neopraví zápis, obrátíte se na právníka, aby dal podnět na soud. Pokud je vás většina takových, kteří jsou proti sepsanému zápisu, můžete i svolat mimořádné shromáždění, kde se podvodem zapsané prostě a jednoduše přehlasuje, a zápis povede odpovědná osoba (v případě, že problémy s výborem trvají delší dobu, ho můžete odvolat). Kromě toho se podívejte do stanov, protože SVJ by mělo mít zapisovatele, a také další ověřovatele zápisu, kteří následně zápis podepisují jako správný, pravdivý a platný. Pak za to nesou odpovědnost i ti.

„Hlasovalo se o důležitých bodech, které nebyly v programu schůze.“

  • Další svévole výboru. Jak k tomu přijdou ti, co tam nebyli, protože v pozvánce se jim zdály všechny body ne tak nedůležité? Pokud jde o důležité body, opět, do 6 měsíců žaloba k soudu.

„Navíc v jednom bodě jsou potlačována práva vlastníků bytů tím, že se svěřují veškeré pravomoci k výběru firmy na zateplení atd. pouze tříčlennému výboru. Vlastníkům se má pak jen oznámit, jak to dopadlo, kdo a za kolik to bude dělat a vyhlásit termín rekonstrukce.“

  • Na opravy je nutné usnesení, a to 75% VŠECH vlastníků. V usnesení také může zaznít, že firmu vybere výbor. Ale stejně tak mohou vlastníci rozhodnout, že si toto berou pro další schůzi shromáždění pod sebe. Jde o to, že je to problematické z toho důvodu, že v případě priority by muselo jít o mimořádné shromáždění.

Ve skutečnosti se to u fungujících SVJ dělá tak, že výbor udělá předběžný výber firem se zkušenostmi, parametry a cenami dávno před ročním pravidelným shromážděním, dá to samozřejmě i do pozvánek, a tam se již hlasuje o obojím (není ale problém, když výbor nějakou firmu doporučí z toho a toho důvodu).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.