Vložil 566a567, 15. Únor 2011 - 19:10

Dobrý den! (Ač toto přání mi připadá k danému Průseru poněkud impertinentní!)

Ke druhému dotazu. Tam není možnost. Pokud je SVJ normálně vedené na kraji (městě) v RSVJ, nelze žalovat vlastníky.

K tomu hned ale – zažalujete SVJ, a jedete v tom s nimi. I kdyby to dopadlo jakkoli, tak budete podílníkem na náhradě nákladů řízení. Těžko Vás bude nějaký soudce vylučovat z náhrad nákladů a přesně pro Vás odpočítávat nějaké uhrazené platby do FO, který bude muset SVJ povinně vyúčtovávat.

Podle ZoVB musíte nemovitost spravovat, podle daňového musíte vést účto. Jenže si neumím představit, jak na tohle podáte trestní oznámení, když, při morálním pohledu na věc, jste rovnou také mezi obžalovanými.

Stejně tak je tomu i s tou střechou. Krásné by bylo být nájemníkem a nechat se obecně ohrozit a pak vyrazit rovnou s trestním oznámením. Ale jako vlastník…? Snad jedině „Savana Bitch & Prytch!“

Trochu podobnou situaci máme za sebou. Toto kóma nám vytvořil bývalý správce.

Potřebovali jsme odvokáta či notáře (dle toho, jak hluboko chcete zapichovat kudlu) a hned k tomu VELMI ŠIKOVNOU ÚČETNÍ, která to dá dohromady, zatím zadarmo, jen na smlouvu o tom, že jí pak budete věrni a platit tolik a tolik. Taxme musili my. Ačkoli účetní to tak nevyžadovala, my jsme ten závazek cítili naprosto zřetelně.

Sám bych měl držet tlamku, ale nezbývá než zatít zuby a docela imperativně nastolit pravidla. Stejně mám ten pocit, že když už to spoluvlastníkům nebude lhostejné, tak proti nebudou. Zvlášť když jim dobře a transparentně oznámíte, že je to jejich majetek a že má velmi aktivně našlápnuto směrem do exekuce a k tomu, že si byty budou nynější vlastníci de facto kupovat znovu.

Moc držím palce!

Filip, Praha 42 – POSTOLOPRTY, 566a567@seznam.cz

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.