Vložil Rostislav Hrabal (bez ověření), 13. Únor 2011 - 22:01

Dobrý den pane „lake“.

Rád bych Vám tímto poděkoval, že jste mi vysvětli, že ač mi „selský rozum“ našeptával jinak, a já se již chystal prosazovat toto, tak dle poskytnutých informací a odkazů, zákon neobsahuje žádné ustanovení o úpravě podlahové plochy podle výšky místností. Tedy se s tímto smiřuji.

Ještě bych Vás poprosil o radu a upřesnění ve věci opravného výpočtu nákladů na vytápění v podkrovní (doposud neproběhlo). Dle uvedené vyhlášky § 2 písm. (e) vyhlášky č. 372/2001 Sb a přílohy č.1, jsou prostory v podkroví bytem a tudíž koeficient zůstává na hodnotě „1“, stejně jako u všech ostatních bytů. Potud je vše správně.

Musím tedy požádat předsedu společenstí, aby zadal objednávku geodetické firmě, nebo zeměměřické kanceláři, které vykonávají geodetické práce spojené s bytovou výstavbou za účelem přeměření objemu prostoru v podkroví vůči objemu prostoru v běžném bytě? Sám jsem si orientačně spočítal, že objem prostoru v podkroví je cca 60% objemu v běžném bytě, tudíž se domnívám, že bych měl ušeřit cca 40% ze stávajících nákladů na vytápění.

Předem děkuji za upřesnění a jsem s pozdravem Rostislav Hrabal

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.