Vložil lake, 29. Leden 2011 - 5:13

Anonymní Anonymous napsal: "Většinu vašich názorů a výklad ZOVB ve vašem podání oceňuji, někdy ale fakt perlíte."

Pane Anonymous,

přečtěte si laskavě pro začátek úvodní příspěvek, abyste věděl, o čem zde všichni diskutujeme. Předseda SVJ pan Jurášek popisuje případ, kdy o úklid se dělili všichni (tedy nikdo nic neplatil), ale tento způsob nadále nefunguje, protože některý vlastník (nebo někteří vlastníci) odmítli dobrovolný úklid provádět. Pokud jste pochopil problém, zkuste pochopit i mou odpověď:

(1) Nelze vlastníku jednotky přikázat nucené práce (úklid), viz LZPS. Máte-li jiný názor ohledně platnosti ústavy, nebo textu článku 9 odst. 1 Listiny základních práv a svobod, prosím uveďte jej zde.

(2) Starost o úklid musí převzít SVJ. Pokud se domníváte něco jiného, napište laskavě KDO JINÝ než výbor SVJ by se o to měl postarat: King-Kong? Sněhurka? brouk Pytlík?

(3) Vlastníka jednotky lze v souladu se zákonem donutit jedině k placení záloh za správu a za služby. Tedy uklízet (místo něj) bude někdo jiný a jemu se to předepíše k úhradě. Máte jiný názor? Tedy jej vyslovte a popište panu Juráškovi jak jinak se má jako předseda SVJ zachovat.

Myslím, že pouhými řečmi o perlení tazateli nijak nepomůžete.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.