Vložil admin, 17. Leden 2011 - 15:14

Dovedu si živě představit, jak by se toto ustanovení v hojné míře zneužívalo. Takže s připomínkou zcela souhlasím.

Otázka je, jak to konkrétně řešit. Váš způsob je dvoukolový – tedy napřed se rozdají prvotní návrhy, pak každý může připravit připomínky a protinávrhy. A tyto připomínky a protinávrhy by se musely namnožit a rozdat opět každému. A až nyní by proběhlo hlasování – a to pouze o původních návrzích. Nikoli o protinávrzích, protože k těm nikdo nemohl sdělit připomínky. Zní to dobře v rámci možností.

Také je otázka, zda by nebylo lepší navíc písemné hlasování mimo schůzi povolit pouze v případě, že se uskutečnila schůze, kde daná věc byla programu, ale nebyla usnášeníschopná v dané věci. A v ostatních případech ji připustit pouze v případě, že by nikdy nebyl výslovně proti.

Je pravda, že toto bude trochu komplikovat organizaci hlasování v některých SVJ, kde mají problémy s nezájmem vlastníků. Ale přijde mi to rozhodně lepší než umožnit hlasování bez možnosti sdělení připomínek a protinávrhů ostatním vlastníkům. Většina vlastníků si totiž neuvědomuje důsledky návrhu, pokud je jim někdo explicitně nesdělí a tak by vznikaly rozhodnutí i s velmi negativními důsledky pro většinu vlastníků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.