Vložil JarynR, 11. Leden 2011 - 18:26

Řešil jsem s právníkem podobný problém, po hádce v SVJ jsem se ho ptal jestli mi mohou moji anténu wifi, která je na komínu 5 let, nějak legislativně nechat odpojit, byť tam byla umístěna jen na ústní souhlas. Řekl mi, že pokud to nikomu nevadilo v době kdy tam byla umístěna, tak i ústní souhlas má váhu. I kdyby po těch pár letech říkali ostatní pravý opak, tak by jim prý kdyby došlo až na soud bylo vysvětleno, že měli podat (teď nevím jak to právnicky nazval, dost to zjednodušuji) protest dřív. Dál jsem se zeptal jestli nějak legislativně to mohou odpojit. řekl mi, že pokud to nebude vadit řádnému užívání stavby, tak ne. (Na užívání stavby jsem se zeptal – myslel tím rušení příjmu, tím že je to na komínu; kdyby byla například rekonstrukce komínu tak by to odstranit mohli, kdyby jejich „podplacený znalec“ řekl, že to ten komín nějak ničí)(Já si nedokážu představit jak můžou 2 hmoždinky něco zničit) Navíc potom u nás to je jednodušší protože moji anténu mám pronajatou od poskytovatele sítě a kdyby prý na to šáhly tak věc té firmy, která by se nakonec soudila v poškozování cizí věci a bránění podnikání. Mluvil mi o tom problému docela dlouho (Právnickými bláboli, kterým jsem nerozuměl). Nakonec jsem se ho tedy zeptal přímo jestli ano či ne a odpověď byla jen pokud by byla rekonstrukce komínu.

Takže k bodu 5. bych měl tyto varianty:

  • Poškodily Váš majetek a já bych se bránil o nahrazení věci (například odpojením vznikl zkrat a ten Vám zničil router, zničená antena atd… cena např 5000,–)
  • Až ho odstraní dělat, že to Váš majetek nebyl ať si to zaplatí ten kdo zavolal firmu

Na lidi u nás v baráku tohle platí stačí se zmínit o právníkovi. Záleží zase jaké lidi jsou u Vás a jakou pakárnu jim chcete dělat. Bohužel u nás to po dobrém nejde. :-(

K bodu 4. bych to asi napadl a podal odvolání, že jste se k danému problému nemohl vyjádřit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.