Vložil Pavel, 7. Prosinec 2010 - 22:24

M.

Váš text obsahuje náznak značných problémů hned v několika oblastech. Omezím se na některé, k ostatním poskytujete velmi málo informací.

Z Vašeho textu se domnívám, že jste členkou výboru. Jinak nerozumím poznámce o podpisovém vzoru. Vy nevíte k jakému účtu jste poskytla podpisový vzor?

Stejně jako správce neznám předpis, který by ukládal právnické osobě zřídit účet v bance. Aly Vy uvádíte, že už účet máte a že máte ještě spořící účet. V čem je tedy problém? Proč zdůrazňujete předsedovi nutnost vlastního účtu měsíc po jeho zřízení? Jako výbor oznamte vlastníkům, že od 1.1.2011 budou platit zálohy na již zřízený účet a máte vystaráno.

Účetnictví SVJ se vede od okamžiku vzniku SVJ. Pokud ho nevedete můžete dostat sankci za nevedení účetnictví a může to být i trestný čin. Jako výbor požádejte správce o zavedení účetnictví od vzniku SVJ.

Co se Vám nelíbí na skutečnosti, že „Správce vede finanční prostředky určené na opravy a zálohy za služby odděleně v analytickém členění na samostatném účtu společenství uvedeném v záhlaví této smlouvy podle jednotlivých středisek.“ Pokud se jedná o účet SVJ a pokud je analytické členění dostatečné, tak nevidím problém. Co se Vám nezdá na střediscích? To se dělá např. u několikavcho­dových domů. Samozřejmě problémem by byl, kdyby správce vedl účetnictví SVJ ve svém účetnictví a jednotlivá spravovaná SVJ by odlišoval pouze středisky. Víte jak je to ve skutečnosti?

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.