Vložil Anaj (bez ověření), 2. Prosinec 2010 - 15:54

Od 23.1.2003–29.7.2008 jsem byla předsedkyní výboru SVJ v domě, kde mezi vlastníky byl i původní majitel město s jednou BJ, i dvě s.r.o. Od 5.8.2009 po přestěhování se do jiného města jsem místopředsedkyní výboru SVJ. Myslím si, že mám dost dobré zkušenosti. Mezi vlatníky BJ jsou lidé, kteří si uvědomují,že s koupí bytu, získali i podíl na domě, že je třeba se o dům atd. řádně starat a jsou i tací, kteří se prostě nezajímají, nesnaží se porozumět ani stanovám SVJ, k výboru se chovají, jako k výborně placené skupině lidí.

V mém případě, za celé roky jsem si nenárokovala žádné odměny, ani nikdo z výboru. Člověk očekává aspoň uznání, ale i to je pro někoho hodně.( Rejpal se vždycky najde, většinou je to člověk, který se jen veze, ničemu nerozumí, sám by ve výboru dělal, ale muselo by se mu dobře zaplatit.)

K členům SVJ se chováme tak, aby byli řádně informováni, bez projednání a schválení shromážděním členů SVJ, bychom si nedovolili utratit ani korunu. Každý rok včas dostane každý vyúčtování nákladů spojených s užíváním bytů , ale i přehled o čerpání finančních prostředků na správu domu – tzv.FO.

Pokud bych byla členem SVJ, kde to takto nefunguje a řádné vyúčtování by mi bylo odepíráno, pak bych se mohla domnívat, že je to proto, že se děje něco nekalého a navíc,když by se
ostatní členové SVJ k této problematice stavěli lhostejně, nevím, kdo by mi mohl zabránit v tom, abych podala trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu.

Osobní zkušenosti s podáním trestního oznámení na členy výboru nemám, ve vedlejším domě však se členy výboru dobře zatočili, podáním trestního oznámení, vše se vyšetřilo, odnesli to všichni tři, předsedkyně se odstěhovala, peníze museli vrátit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.