Vložil Šárka1 (bez ověření), 28. Listopad 2010 - 20:44

Paní Andreo, ke zvýšení záloh na správu nepotřebujete 100% souhlas vlastníků a není tedy třeba, aby vám ten jeden nesouhlasící něco podepisoval. Jak už Vám poradil lake, obraťte se na jinou banku nebo možná bude stačit, když o se o tomto záměru zmíníte v pobočce stávající banky (třeba rychle změní názor).

Co se týká toho jednoho nesouhlasícího člena Vašeho SVJ, doporučte mu k prostudování zákon o vlastnictví bytů (72/1994 Sb.) a vysvětlete mu, že by o svůj byt taky mohl nakonec přijít, pokud nebude plnit své povinnosti a platit příspěvek na správu v takové výši, jakou jste si určili či určíte usnesením shromáždění vlastníků.

Tolik k přípravě rekonstrukce a uhrazení projektové dokumentace.

Před realizací rekonstrukce samotné si však přečtěte své vlastní stanovy a podívejte se, kolik procent potřebujete ke schválení. Podle zákona „postačuje souhlas tříčtvrtinové většiny všech vlastníků jednotek“.

Je však možné, že Vaše stanovy obsahují požadavek na 100% souhlas, jak tomu bývalo původně. V takovém případě nejdříve v řádném termínu a předepsaným způsobem svolejte shromáždění, v pozvánce uveďte změnu stanov (zkontrolujte si také, zda vaše současné stanovy nevyžadují přítomnost notáře) a změňte své stanovy tak, aby vám v souladu se zákonem stačil souhlas tříčtvrtinové většiny všech vlastníků jednotek. Pak můžete rekonstruobvat.

Šárka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.