Vložil PeDuPles (bez ověření), 16. Listopad 2010 - 14:08

Pane lake,

já to myslela jinak. Pokud chce SVJ rozúčtovávat vodu podle náměrů podružných vodoměrů a přijalo v tomto směru platné usnesení dle §11 odstavec 4), platí pro něj od té chvíle automaticky Zákon o metrologii a SVJ je povinno zajistit jednotnost měřidel. Mělo by tedy podle mne seznámit s důsledky eventuelní nevýměny vodoměru za jednotný všechny vlastníky, když podle odlišného měřidla rozúčtovávat nemůže.

Souhlasím tedy s Vámi, že SVJ nemůže donutit vlastníka, aby vyměnil svůj vlastní vodoměr za ověřený nebo jednotný; je k tomu ale zároveň paradoxně povinno. Mělo by tedy alespoň vlastníkovi vysvětlit, že náměry jeho vodoměru poté nemohou sloužit k vyúčtování služeb a bude na něj pohlíženo jako by žádný vodoměr neměl, tedy přimět ho k výměně dobrovolné, čehož lze podle mě docílit právě citací uvedené vyhlášky.

Mně v tuhle chvíli není moc jasné, na co by někomu byl vodoměr, pokud by podle něj SVJ nerozúčtovávalo; jakmile rozúčtovává, měl by být jednotný už z minula. Nutnost výměny všech vodoměrů (byť soukromých) za jednotné by pak měla být zcela samozřejmá stejně jako například výměna balkonů (byť by byly příslušenstvím by­tu).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.