Vložil admin, 1. Listopad 2010 - 18:05

Pane rivr,

problém s mazáním a moderování opravdu souvisel z 99.9% s paní Janou1, která zde vystupovala pod mnoha přezdívkami a hojně spamovala toto fórum. Před tím, než tady paní Jana1 začala spamovat, tak jsem zde téměř žádné příspěvky nemazal a ani necítil potřebu mazání umožňovat někomu jinému. Nyní je situace opět klidnější (po vyladění blokování paní Jany1) a doufám, že taková vydrží. Spamu zde bude myslím naprosté minimum a mazání příspěvků prakticky nebude potřeba.

Také při mazání stovek příspěvků paní Jany1 jsem prováděl hromadné mazání, které nebylo tak šetrné k diskusi. Při ručním mazání lze snadno zvážit důsledky (kouknout se na odpovědi na tento příspěvek apod.).

Domnívám se tedy, že obdobné problémy zde již pravděpodobně nastávat nebudou. Pokud by se našel obdobný spammer jako paní Jana1, tak nyní může být rychle a účinně blokován (již mám implementovaný a odladěný systém blokování), ale nepředpokládám, že by se takový spammer v blízké době našel – není to běžná věc v takové míře.

Pan lake má pravdu v tom, že zpřístupnění spamu by spammery velmi pravděpodobně povzbuzovalo k jejich další činnosti a vyvolávalo další příspěvky mimo téma. A s tím souvisí i možnost smazat (znepřístupnit) příspěvek tak, že již není možné jej na webu zobrazit.

Jediný problém tedy podle mne zůstává ve smazaných příspěvcích paní Jany1. Na to se výhledově podívám, projdu smazané příspěvky, na které někdo jiný odpověděl a pokud šlo o relevantní odpověď (myslím, že jich bude minimum), tak lze myslím problém nějak ručně vyřešit (podle konkrétního případu).

Uživatelům, kterým jsem umožnil mazat příspěvky, důvěřuji a nemám obavu, že by mazali nějaké relevantní příspěvky. Proto v tomto neplánuji změnu.

S tou statistikou jsem Vás zcela nepochopil. Můžete trochu podrobněji popsat, co máte na mysli?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.