Vložil lake, 3. Listopad 2010 - 7:25

Machule,
Máte to nějak zvláštně zařízeno. Pokud se plocha balkonů u vás započítává do podlahové plochy místností, pak počítáte plochy v rozporu se zákonem o vlastnictví bytů. Je nešťastné, že zde tazatelce radíte něco, co ji v tvorbě prohlášení zavádí na scestí.

Jsou-li balkony ve vlastnictví vlastníků jednotek: Jejich plocha se do celkové podlahové plochy jednotky podle platné právní úpravy nezapočítává. (Nepřijatý návrh nového ZoVB počítal s tím, že plocha teras a balkonů se započte do podlahové plochy jednotky jednou polovinou.) Žádná společná záloha na balkony se nevybírá. Není k tomu důvod, protože opravu a údržbu svého balkonu si zajišťuje každý sám, svým nákladem.

Jsou-li balkony společné: Opět platí, že jejich plocha se do celkové podlahové plochy jednotky nezapočítává. Plocha balkonů tedy nemá vliv na výši plateb na správu domu. Oprava balkonů je financována ze záloh na správu domu. Může však existovat dohoda všech o jiném způsobu přispívání, kde balkony jsou nějakým způsobem zohledněny.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.