Vložil Eduard Navara, 3. Listopad 2010 - 22:03

Dobrý den pane Vladane,

nejprve bych uvedl na pravou míru mou spojitost s bankovnictvím. Pracoval jsem kdysi v Živnostenské bance a zde jsem měl možnost nahlížet do úvěrového procesu pro fyzické osoby. Proto jsem se zmínil, že to znám z druhé strany a ne každý (z různých důvodů) půjčku od banky dostane.

V současné době v bankovnictví nepracuji a od České spořitelny vím pouze to, co nám její pracovnice sdělila, tj. výše úvěrového rámce, úroková sazba, splátka, ručení = blokace 2 splátek. Pokud jde o FO, bylo nám sděleno, že si ČS nesmí na splátky vzít více než 75% toho, co měsíčně vybereme + úroky. Jak jsem to počítal, celkem to dělá cca 80% vybraných finančních prostředků.

Uvádíte: „Pak je také sporná věta veškeré platby půjdou z účtu SVJ vedeného u ČS.“ Tak tímto praovnice ČS u nás začala. Celý tento produkt (úvěr) připravila ČS pro bytová družstva a SVJ s tím, že platby jsou uskutečňovány právě přes ČS. Jinak by tento produkt prý nebyl pro nás určen.

Na ostatní Vám odpovědět nedokáži, ale děkuji Vám za Vaši reakci a postřehy. I pro nás jsou to novinky a bude třeba si je ještě prověřit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.