Vložil lake, 27. Říjen 2010 - 7:45

Paní Alena zde pláče, že chudákům vlastníkům bytů nikdo nepůjčí. Asi nikdy nebyla v bance a neví, že byt lze použít jako zástavu.

Pan Doležal zde pláče, že ubohým vlastníkům byutů nikdo nepůjčí. Taky nebyl v bance. Navíc tvrdí, že tito ubožáci žijí "v činžáku". Plete si tedy vlastníky bytů s nájemci.

Pan FrantaF taky pláče, ale píše: "Společenství by mělo pro scházející částku zajistit úvěr.".
S tím lze celkem souhlasit. ZoVB s touto variantou počítá a já jsem ji v obou svých předcházejících příspěvcích zmínil:

Podle § 9 odst. 2 ZoVB "se souhlasem vlastníka jednotky je společenství oprávněno sjednat smlouvu o zástavním právu k jednotce včetně příslušných spoluvlastnických podílů na společných částech domu, a to k zajištění pohledávek vyplývajících z úvěru poskytnutého na náklady spojené se správou domu. Vlastníci jednotek ručí až do výše ceny jednotky za závazky vyplývající z této smlouvy."

Jednorázový příspěvek, který byl odhlasován, bude třeba navýšit průměrně o 17500 Kč pro pokrytí finanční nedostatečnosti oněch vlastníků, kteří se nechovali jako řádní hospodáři a čekali, že dům za ně opraví někdo jiný, nejlépe zadarmo. Půjčka bude úročena nebo bezúročná a bude zajištěna zástavním právem k oněm čtyřem bytům.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.