Vložil Pavel, 18. Říjen 2010 - 15:27

Pane J.K.,

v podstatě jsem rád, že silácké řeči ze strany některých přispěvatelů vyšumí do ztracena.

Pan Dozor se pokusil zabrousit do oblasti účtování a zdaňování bytových družstev, která je mu bytostně cizí. Za těch 15 let co dělám předsedu jsem absolvoval řadu školení a ješitně si myslím, že o problematice bytových družstev určitou představu mám.

Pan/í Andy1 jen obecně doporučuje nastudovat ZDP. To dělám opakovaně již mnoho let. Poslední změna je obsažena ve sněmovním tisku 130. Zajímavé čtení. Na takový blábol co napsal/a Andy1 se ani nedá odpovědět. To tu praktikoval jeden přispěvatel, který když nevěděl co napsat, tak doporučil „načíst“ příslušné předpisy. Ale o konkrétních § se nechtěl bavit, protože je neznal.

Pane J.K. tvrdíte, že jsem si na sebe upletl bič. Proč myslíte? Snad ne na základě nicneříkajících výše uvedených příspěvků Dozora a Andy1?

Ohledně bytových družstev začíná přituhovat. Ve státní kase je díra a doměrky na bytových družstvech jsou lehce vymahatelné, protože bytová družstva mají exekuovatelný majetek. I když někteří Neználci si myslí, že majetek patří členům. To se pletou, když je doměrek, tak přijde FÚ a peníze si vezme od družstva, protože majetek patří družstvu.

Četl jsem zprávu z MF ČR o výsledcích kontrol. Předmětem bylo i „osvobozené nájemné“ v bytových družstvech. Někteří Neználci šíří stupiditu, že nájemné v BD je osvobozené vždy a ze zákona. To je pravda jen z malé části. Musíte splnit podmínky § 19/1/c ZDP. To většinou umějí ve starých LBD a SBD. Nově vzniklá bytová družstva s tím mohou mít problém.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.