Vložil AnonymousX (bez ověření), 1. Říjen 2010 - 14:35

Paní PeDuPles, stále se ubíráte někam jinam, tak se vám naposled pokusím vysvětlit svůj názor.

Uvedl jsem, že pokud změnu podpisového vzoru a oprávněné osoby provádí bývalá pověřená osoba a nová pověřená osoba, provede banka změnu a vše je v pořádku. S tím snad souhlasíte, přestože jsem neupřesňoval žádné další podmínky, které banka může mít, ani lhůtu za jak dlouho tuto změnu vyřídí.

Dále jsem uvedl, že pokud tomu tak není, může nová pověřená osoba požádat o změnu údajů a k tomu by ji měly stačit stanovy a zápis ze shromáždění. Nic jsem netvrdil o termínu, kdy se tato záležitost vyřídí (osobně se domnívám, že to rychleji než za týden banka nevyřídí), nic jsem netvrdil o způsobech ověřování v bance. Pouze jsem uvedl, že výpis z rejstříku SVJ není nutný.

Naopak vy jste uvedla, že lze zajít na rejstříkový soud, tamním úředníkům podstrčit bonboniéru, usmát se na ně, a už máte výpis z rejstříku (klidně na základě falešných dokumentů), s tímto výpisem zajdete do banky a hned se dostanete k penězům. Pevně doufám, že tomu tak není, že i v tomto případě vyřízení změny nějakou dobu trvá a snad je upozorněn vlastník, případně bývalá pověřená osoba.

Jestli je postup s výpisem z rejstříku o nějaký den rychlejší než bez něj, je to záležitost banky a jejích doporučených postupů, kterých se zaměstnanci pevně drží a přesvědčit je o něčem je často velmi těžké (jsou však i vyjímky). O rychlosti a procesu schvalování nebyla původně řeč. To, že to v bance trvá déle je jistě možné, pokud by však měli takových případů více, naučili by se je řešit rychleji.

Pokud by si banka při zakládání účtu vymínila, že je klient povinen se prokazovat výpisem z rejstříku, pak by jistě byl tento výpis nutný. Předpokládám však, že banky mají spíše obecnou formulaci podobnou té, kterou jste uvedla: „…že se budete identifikovat podle požadavků banky…“

Pěkný zbytek dne

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.