Vložil FrantaF, 27. Září 2010 - 19:33

Pane Bergmane, asi Vám moc neprozradím. V našem případě je to složitější a konečnou hodnotu zatím neznáme. S využitím dotace „Panel“ to vycházelo při úvěru 9 mil. Kč málo přes 2 mil. Kč za 12 let (vybírali jsme ze tří bank). Po zjištění, že zřejmě dosáhneme na dotaci „Zelená“, již nový výbor (řádná výměna) rozšířil rozsah prací a navýšil úvěr na 10 mil. Kč s možností využít celou částku očekávané dotace (tedy až 5 mil. Kč) na jednorázovou splátku úvěru bez sankcí od banky.

Taková splátka výši celkových úroků podstatně sníží. Podrobnosti neznám, byl jsem již mimo vyjednávání. Při hodnocení je třeba brát v úvahu, že jistá část nákladů nepatří k zateplení.

Zatím víme pouze to, že dotace v uvedené maximální výši byla schválena a po uzavření realizace (již proběhlo), bude ověřen rozsah prací, určeny části nákladů, neovlivňující úsporu a konečná částka vyplacena.

Většina našich vlastníků souhlasila se zateplením, i když jsme nemohli ani „Panel“ spolehlivě zaručit. Při zateplení jsme vyřešily také opravu fasády, střechy apod. Máme pouze čtyřpodlažní dům, takže jsme u čtvrtiny bytů pod střechou odstranily stížnosti na velká vedra v bytě v létě. Ale to už je mimo téma. Protože první práce proběhli již v minulém roce, mohli jsme změny již pozorovat, ale na hodnocení je ještě brzy.

FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.