Vložil Petr, 15. Únor 2011 - 11:10

Zřízení účtu,smlouva o správě Vložil Anonymous, 17. Září 2010 – 21:31 :: Ostatní

Dobrý den,jsme SVJ od r.2008,vlastní účet nemáme,kdy je během roku nejvhodnější založení účtu,pokud se má vzít v úvahu"plynulý přechod"z účtu správce na náš vlastní účet?O zřízení účtu je usilováno od počátku roku!Za jakou dobu se to zvládne,pokud jej zřídíme v září? Je to běžné,abychom neprojednali smlouvu o správě,aby byla podepsaná bez vyrozumění výboru a aby ani na vyžádání nebyla předložena?Předseda pouze udává,co podepsal,tím oznamuje výboru skutečnost,ale nedoloží ji?Převážné většině výboru to stačí,ale menšině ne?Předložit ji ale odmítá? Děkuji.T.O.

Tazateli, nahlédněte také do stanov, zda máte stanoveno že skládáte zálohy na svůj účet či zda je alternativa na účet správy.

Podpisy řeší dokonce zákon o bytech: (13) Statutárním orgánem společenství je výbor nebo pověřený vlastník. Za výbor jedná navenek jeho předseda, kterého výbor zvolí z řad členů výboru. Jde-li o písemný právní úkon, musí být podepsán předsedou výboru a dalším členem výboru. Je-li statutárním orgánem pověřený vlastník, postačí k písemnému právnímu úkonu jeho podpis.

Předsedovi připoměňte také: (8) Shromáždění je nejvyšším orgánem společenství. (11) Výbor je výkonným orgánem společenství; musí mít alespoň 3 členy. Výbor nebo pověřený vlastník rozhodují o věcech spojených se správou domu, pokud si rozhodnutí v těchto věcech nevyhradí shromáždění.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.