Vložil mirek_2 (bez ověření), 6. Září 2010 - 13:41

Vzhledem k tomu, že vám asi půjde především o velké peníze a nikoliv o neplodnou akademickou diskusi, jak se zdárně rozvíjí níže zapomeňte na otázku, zda pro vás platí v tomto případě zákon, nebo vaše stanovy Podmínky pro poskytování dotací v rámci programu Zelená úsporám stanovil Státní fond životního prostředí (SFŽP). Původní striktní požadavek 100% souhlasu vlastníků, byl upraven na přelomu ledna/února l.r. (zveřejněno na : http://www.zelenausporam.cz/…jednotek-zu/ ) a z textu vyjímám:
„Kolika procentní souhlas vlastníků bytových jednotek je třeba?

  1. V případě, že má SVJ ve svých vnitřních stanovách určeno procento

souhlasu pro dané účely, podmínky programu Zelená úsporám se řídí jím.

  1. V případech, kdy procento souhlasu není ve vnitřních stanovách SVJ
určeno, se program Zelená úsporám řídí zákonem č.72/1994 Sb., kde dle §11odst.5 •

Jediná užitečná rada vyplývající z níže vedené diskuse je: změnit urychleně vaše stanovy, které nezaregistrovaly změny zákona, platné někdy od r.2005 a obsahují původní ustanovení ZoVB §11.

Pokud jste byli již zaregistrováni v systému ZÚ a máte přiděleno číslo, nemuselo by se vás pozastavení příjmu nových žádostí týkat. Doporučuji ale urychleně kontaktovat přísl.úředníka krajského pracoviště SFŽP a ověřit, jak se vás současné pozastavení příjmu dalších žádostí dotkne. Jde o vaše peníze a níže vedená diskuse vám nepomůže.

mirek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.