Vložil Pavel, 6. Srpen 2010 - 12:04

E: budu citovat doslovně naší účetní, která to zjištovala na FÚ. Město by to mělo dát jako neinvestiční dotaci na opravu domu. Pokud to bude jako příspěvek – podléhá to celé zdanění.

P:zákon o dani darovací nerozlišuje mezi dotací a příspěvkem. Zákon o dani z příjmu pro právnické osoby také ne. Pro fyzické osoby osvobozuje pouze dotace. Zeptejte se účetní/FÚ proč se domnívá, že příspěvky se zdaňují (zákon, §, odstavec).

E:•pokud se to např. rozdělí,že každý byt dostane nějaký podíl /např. 20.000Kč/ je nutno,aby příjemce tuto částku zahrnul do vlastního daňového přiznání jako fyzická osoba.

P:Sami nic rozdělovat nemůžete, to by muselo být řešeno ve smlouvě či jejím dodatku

E:•SVJ musí tuto dotaci proinvestovat do konce roku, ve kterém ji obdržela

P: Proč?? (zákon, §, odstavec).

E:– museli bychom provést větší opravu /ta však není nutná a fakturace by měla být provedena přímo na adresu SVJ/v našem případě stačí 2O3.OOO,–- protože sice budeme mít ke zdanění zbytek 300.000 Kč ale jako neziskovka si přesně o tuto částku můžeme snížit daň. základ a byla by O,–-Kč.

P: Uvádíte § 20/7 ZDP, ale to je u SVJ posun jen o 1 rok a ještě jsou výklady různé

E:Pokud neutratíme nic, daň za r. 201O by byla 38.570,–- Kč. Takto je zjištěná informace na FÚ.To jen pane Pavle, abyste věděl doslova ty námi zjištěné informace na FÚ. díky edulik

P:Věřím, že takto mohla informace zaznít, jen nevím o co se opírá. Dejte účetní můj příspěvek č. 18 ať ho FÚ vyvrátí.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.