Vložil Votočka, 6. Srpen 2010 - 8:31

Vaše účetní má pravdu, i když možná pouze částečně. Opravdu záleží na přesném (doslovném) znění textu v KS, který o poskytnutí dotace hovoří. Neváhal bych si nechat poradit, v tomto případě od daňového poradce (p. Pavel?), abyste neudělali účetní botu, kterou by vám ve finále berňák spočítal i s úroky. O zpronevěře bych byl zticha, jenom magor o tom může teoretizovat.

A lake zase ulít na těch paragrafech. Občas by si je měl přečíst, nechat projít hlavou, zamyslet se nad obsahem a teprve s nimi práskat na web, neboť,

§ 7 odst. 1 – jím deklamovaného zákona zní: „Rezervu na opravy hmotného majetku, 12) která je výdajem (nákladem) na dosažení, zajištění a udržení příjmů, jehož doba odpisování stanovená zákonem o daních z příjmů je pět a více let, mohou vytvářet poplatníci daně z příjmů, kteří“, konec citace.

A až Lake bude umět definovat SVJ jako poplatníka daně z příjmů, který dosahuje, zajišťuje a udržuje příjem z podnikatelské činnosti, pak mu budu zase chvíli věřit. Ale, že by měl takové znalosti nebo praxi v účetní a daňové oblasti, to silně pochybuji. Je mi líto, ale ne vše se pane Lake dá jednoznačně našroubovat na právní předpisy a tvrdit, že tak to má být. Život je naštěstí pestřejší.

Votočka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.