Vložil lake, 27. Červenec 2010 - 14:24

Radka1973 napsala: "Chtěli jsme vyvložkovat,ale jeden barák je proti."

Jestliže jste SVJ, jak píšete, a kotelna je společnou částí domu, pak nerozumím, jak může "jeden barák" být proti čemukoliv. V SVJ se hlasuje podle vlastníků jednotek a podle spoluvlastnických podílů.
Pokud SVJ kotelnu pouze provozuje, není jeho povinností opravovat komín na cizím majetku.

Radka1973 napsala: "Dva domy drží v šachu jeden dům,který se nechce podílet na nákladech vyvložkování ..."

Dům ani vlastníci jednotek se nemají podílet na nákladech vyvložkování. Žádáte to po nich neoprávněně. Společenství nemá a nesmí dotovat provoz kotelny ze záloh na správu domu vybraných podle § 15 ZoVB. Vaší povinností je kalkulovat cenu tepla tak, aby kryla veškeré náklady včetně nákladů na opravy a řádně účtované rezervy na opravu hmotného majetku. Takže rezervu k vyvložkování komína už máte mít vytvořenou z předchozích let. Nemáte-li rezervu, vezměte si půjčku a splátky zahrňte do ceny tepla.

Hradit náklady na údržbu, opravy a modernizaci kotelny z dlouhodobé zálohy vybrané od vlastníků jednotek je v rozporu s ZoVB. Pokud prodáváte teplo za cenu jinou (nižší nebo vyšší), než je cena kalkulovaná (podle cenového rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 7/2008), nebo dokonce tuto cenu vůbec nekalkulujete, porušujete zákon č. 526/1990 Sb. o cenách a zákon č. 458/2000 Sb. (energetický zákon).

Pokud se některý vlastník jednotky obrátí na Státní energetickou inspekci, budou vzduchem létat pokuty do stotisícové výše.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.