Vložil Krupp, 25. Červen 2010 - 6:13

Paní Hentietto,

připravil jsem příklad specielně pro Vás. Představte si, že platíte teplo v měsících 01,02,03,04,1­0,11,12 po 140 tis. To je celkem 980 tis. Já bych vybíral 100 tis. měsíčně zálohy. To je 1200 tis. a na konci máme přeplatek 220 tis.

Přijde nový rok. V lednu musím zaplatit zálohu 90 tis. Žádný problém. Na začátku února dostanu zálohu za leden 100. tis a v polovině platím fakturu 140 tis. Po zaplacení faktury za duben mi chybí 10 tis. Ve skutečnosti v dubnu není spotřeba 140 ale třeba 80, zbytek je v květnu. Takže je vše OK. Pak dostávám několikrát za sebou 100 tis. a neplatím žádné faktury. V červenci mohu přeplatky vrátit.

Vy tvrdíte, že nepotřebujete žádné přeplatky, zálohy máte cca 82 tis. Na zálohu v lednu Vám buď 8 tis. chybí, nebo musíte zálohy vybírat na začátku měsíce. Už lednovou fakturu fakturu pak nemáte z čeho zaplatit. Takže buď jste netvrdila pravdu, nebo topíte uhlím a kupujete ho v létě. Nebo musíte sehnat nějaké ty polštáře. To je ale taky záloha, které říkáte jinak. Nebo kryjete rozdíly z fondu na správu ale to už je zamlčování skutečnosti. Pak máte de facto přeplatky tam. A platit za měsíc na jeho začátku rovněž košer není.

Mudrování o výhodách a nevýhodách SIPO je převádění problému tam, kde není. U nás je spousta vlastníků, kteří tak platí desítky let a placení přes SIPO si vynutili. Proč jim nevyjít vstříc?

Druhé možné řešení je ten kontokorent. Nevím, kolik stojí ale znamená to, že sice stačí vybírat zálohu 82. tis. měsíčně, ale do fondu na správu se musí dát nějaká ta koruna navíc. Nezajímal jsem se, kolik tahle legrace stojí. Poraďte, kdo máte zkušenost, když by bylo potřeba povolené přečerpání do 250 tis.

Přeji Vám hezký den

Jirka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.