Vložil Henrietta (bez ověření), 24. Červen 2010 - 22:41

Jestli jsem správně pochopila jak funguje SIPO, pak přináší určitý komfort uživateli bytu tím, že sdružuje více plateb, ovšem za cenu, že uživatel bytu ztrácí nad platbami kontrolu a musí důvěřovat těm, co platby předepisují. K předpisu platby přitom stačí poskytnout pouze tzv. spojovací číslo, které nikdo dále neověřuje (může být i cizí, lístečky SIPO chodí bez obálek).

Nelze ovšem po společenství požadovat, aby akceptovalo zpožďování plateb jenom proto, že někteří platí přes SIPO. Je tedy třeba buď stanovit datum, do kdy musí být částka připdána na účet společenství, pro všechny tak, aby se jednalo o datum, kdy jsou připisovány platby uhrazené přes SIPO. Nebo postupovat tak, jak jsem uvedla. Datum, do kdy musí být platba připsána na účtu společenství, platí pro všechny.

Je rovněž možné sdružovat platby na jiném principu. Nikoliv všechny platby za byt do jednoho dokladu (SIPO) a platby za další byt do dalšího dokladu (SIPO), ale platby za všechny plynoměry do jednoho dokladu (zajistí plynárna), platby za všechny své telefonní stanice do jednoho dokladu (zajistí Telekom) ad. Dojde tak ke sdružování plateb, ale bez účasti systému SIPO.

Henrietta

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.