Vložil lake, 23. Červen 2010 - 5:22

Pane MiIous,
pro kvalifikovanou odpověď byste musel ocitovat, co o ukončení funkce praví vaše stanovy. Pokud jsou v této části shodné se vzorovými, pak jde o větu v čl. VI odst. 8: "Odstoupení musí písemně oznámit orgánu společenství, jehož je členem. Jeho funkce končí dnem, kdy tento orgán odstoupení na své schůzi projednal, nejpozději však uplynutím 30 dnů ode dne doručení oznámení o odstoupení."

Jako předseda výboru jste členem nikoliv jednoho, ale dvou orgánů SVJ:
(a) shromáždění, které Vás zvolilo za člena výboru,
(b) výbor, který Vás zvolil do funkce předsedy výboru.

Oznámíte-li své odstoupení pouze výboru, přestanete být jeho předsedou, avšak členem výboru zůstanete i nadále. Výbor Vás totiž nemůže zprostit funkce, do které Vás nezvolil. Vy ale podle dotazu nechcete zůstat ve výboru ani jako řadový člen.

Správný postup je tedy ten, že svoláte shromáždění a do programu dáte bod "projednání odstoupení předsedy výboru". Pokud nemáte zvolené náhradníky, druhým bodem by mohla být "volba člena výboru na uvolněné místo". Je třeba postarat se o to, aby výbor nezůstal v neúplném složení.

Shromáždění Vaše odstoupení projedná a funkce (člena a zároveň s tím i předsedy výboru) Vám skončí podle rozhodnutí shromáždění - možná ihned s volbou nového člena, možná do 30 dnů.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.