Vložil Anaj (bez ověření), 21. Červen 2010 - 17:36

Paní Majdo,

pokud je byt v osobním vlastnictví, máte nájemní smlouvu s majitelem bytu a Vy platíte dohodnuté nájemné s vlastníkem bytu a s největší pravděpodobností platíte vlatníkovi i zálohy na služby spojené s užíváním bytu a on Vám pak musí tyto zálohy na služby vyúčtovat.

Možná, že máte dohodu přímo s Bytovým družstvem, kterému platíte zálohy na služby spojené s užíváním bytu a vlatník bytové jednotky, pak z nájmu hradí platby na správu domu – nebo-li fond oprav.

Je mi líto, že nemáte svůj vlastní byt v osobním vlastnictví, anebo, že nejste členem bytového družstva a musíte si pronajímat byt s tržním nájemným.

Podle toho, jak píšete se mohu domnívat, že vlastník bytu ve kterém bydlíte, je podílovým spoluvlastníkem domu , spolu s Bytovým družstvem . Jako minoritní vlastník jsou pro něj závazné stanovy družstva a pokud si členové družstva odsouhlasili, že se bude za psa platit, tak se opravdu nikde nedovoláte.

Pokud si poplatky za psa odsouhlasili , tak určitě k tomu měli pádný důvod. Zřejmě to členům družstva, kteří psy mají, žádný problém nedělá, že musí za psa platit.

Je mi líto, ale právě proto, že nejste ani člen družstva, ani vlastník bytu, nemůžete vůbec do rozhodování členů družstva zasahovat. Vy musíte opravdu pravidla domu respektovat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.