Vložil Pavel Marek 367 (bez ověření), 9. Srpen 2011 - 11:10

Dobrý den, ze všech reakcí jsem zde trochu mimo. Když vezmu selský rozum do hrsti tak mi vychází toto : 1 Každý člověk má odpovědnost 2 když ji někdo poruší tak za ni odpovídá

a teď konkrétně Když statutár neohlídá například revizi výtahu, nebo požární kontrolu tak, za případnou škodu, nebo úraz nenese odpovědnost celý dům , ale on – je ve funkci kde má nějaké povinnosti. Když předá správu firmě, která to má mít na starosti – tak se z tohoto opět nevyvazuje, on si musí pohlídat , zda správcovská firma vše řádně plní a případnou škodu musí uplatňovat na ni, ale prvním odpovědným bude zase on.

a k paragrafům:

Když je společenství zapsáno v obchodním rejstříku – tak se logicky na ně vztahuje i obchodní zákoník a v něm je určeno, kdo jak za škodu odpovídá a je na něm prokázat , že za ni nemůže.

Aby se tomuto dalo vyhnout a za nic neodpovídat to doopravdy nejde – v našem státě je totiž odpovědnost dosti podceňovaná a přehazuje se jako brambor. Není jednodušší se na toto radši pojistit a mít klid než se potom handrkovat po soudech? Pojišťovna Vás zastupuje a ta se snaží aby případnou škodu neplatila a tím Vás vyváže.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.